Eerste verjaardag voor onze digitale collega Cato!

Hoera! Cato, onze digitale assistent in HiX, vierde op 30 november haar eerste verjaardag. Cato (CATharina Ondersteuningstool) is onze digitale collega aan wie je dag en nacht hulp kunt vragen. Oftewel, de ‘Tom Tom’ voor iedereen die in HiX werkt. Je kunt Cato vinden door op het Cato-logo te klikken in je taakbalk. Ze laat je direct zien waar je moet zijn in ons EPD door met kaders en pijlen de juiste plek aan te wijzen.

Eerste ziekenhuis

Wij zijn het eerste ziekenhuis met een digitale ondersteuningstool die over het scherm mee beweegt. Een team van de service-eenheid Onderwijs & Onderzoek begeleidt Cato: Evelien van Loon, Jessica Smulders en Joost Robben. Zij hebben al veel ziekenhuizen op bezoek gehad die wilden zien hoe Cato ondersteunt in het EPD. Jessica Smulders (onderwijskundig adviseur): “Cato biedt ‘just-in-time’ informatie wanneer het nodig is. Wij geloven dat de inzet van een digitale assistent het meeste leerrendement oplevert en Cato sluit daarmee erg aan op onze visie op leren.

Bij een groot programma als het EPD 2.0 kun je wel een aantal weken van te voren in een klaslokaal door het systeem heen klikken, maar veel ben je dan weer vergeten als je aan het werk bent. Cato kun je altijd gebruiken terwijl je aan het werk bent en biedt, naast de actieve key-users op elke afdeling, dag en nacht ondersteuning.”

Vast Verkort opleidingstraject

“Cato is voor iedereen en de nieuwe medewerkers zijn het meest enthousiast”, vertelt Joost. “Voor hen is het opleidingstraject namelijk enorm verkort, omdat je met Cato veel meer op maat kunt trainen. Ook de A(N)IOS-sen zijn enthousiast: zij moeten snel met HiX kunnen werken en het spreekt hen aan om digitaal geholpen te worden.” 90% van nieuwe medewerkers geeft aan dat Cato duidelijke en/of voldoende ondersteuning biedt bij het uitvoeren van HiX-taken. Zo vertellen verschillende coassistenten dat zij het een mooi en handig programma vinden en dat het prettig werkt.


Een collega van de polikliniek voegt daar aan toe: “Ik verwacht Cato te gebruiken bij het uitbreiden of verdiepen van mijn HiX-kennis.” Tanguy Dewaele (coassistent Kindergeneeskunde) werkte hiervoor in ziekenhuizen waar geen digitale assistent zoals Cato was: “Ik wist wel dat er digitale assistenten voor EPD’s bestaan, maar ik kende nog geen ziekenhuis waar dit werd gebruikt. Totdat ik in het Catharina Ziekenhuis kwam werken en direct Cato kreeg. Cato is high tech en gebruiksvriendelijk. Het is voor mij de perfecte handleiding, die je stap voor stap door het EPD heen leidt. Ik hoef ook minder vragen te stellen aan collega’s. Die tijd kan ik nu beter benutten.”

Cato wordt beter door feedback

Jessica: “Binnen de procesgroepen kijken we continu naar het juist gebruiken van het EPD. Steeds checken we: doen we de juiste dingen? Hebben we de zaken op een slimme manier ingericht? Is dit het werkproces wat we hebben afgesproken? Bij livegang kregen we kritiek op Cato. Veelgehoorde reacties waren dat binnen Cato hulpkaarten moeilijk te vinden waren, dat Cato soms technisch niet goed functioneerde en dat hulpkaarten soms te lang waren.


Op basis van deze feedback verbeterden we de filterfunctie en het zoeken, maakten we titels beter vindbaar en zijn de hulpkaarten inhoudelijk verbeterd. Inmiddels hebben we ook een functie waarbij Cato niet meer door je scherm heen beweegt, maar je in een overzicht laat zien welke stappen je moet doorlopen. Zo kun je zelf kiezen wat je prettig vindt.”

Nieuw in 2020

In HiX worden continu verbeteringen doorgevoerd, Cato gaat daarin mee. Joost: “Cato gaat mee met het leerniveau van medewerkers. We zien dat nog niet iedere doelgroep optimaal gebruik maakt van Cato. Daarom blijven we door ontwikkelen. De grootst zichtbare verandering in 2020 wordt het in kaart brengen van het patiëntenproces voor nieuwe medewerkers. Cato gaat een paraplu geven. De nieuwe functionaliteit in Cato is dat je per proces je taken in de juiste volgorde en samenhang ziet.”


Joost en Jessica sluiten samen af: “Cato hoort bij het nieuwe leren en de grootste uitdaging is om medewerkers aangehaakt te houden. Cato moet passen bij medewerkers en hun werkproces, daarom komen we graag bij de afdelingen langs om te ondersteunen. Heb je feedback? Laat het ons weten? Dan kunnen we verbeteren!”