Een opgefrist logo dat past bij onze veranderagenda

Een goed logo hoef je maar één keer te zien om het te kunnen onthouden. Het is herkenbaar, geeft je vertrouwen en laat zien waar de organisatie voor staat. Dat willen wij met het logo van het Catharina Ziekenhuis ook bereiken. Vanaf vandaag, 1 oktober, hebben wij daarom een aangepast logo. In dit artikel lees je de redenen waarom wij juist nu het Catharina logo aanpassen.

Waarom veranderen?

Acht jaar geleden kregen we een nieuw logo: een rond beeldmerk waarin de mens centraal staat en daar omheen de C van Catharina. Naast het rondje stond een vierkant met daarin de naam Catharina Ziekenhuis. Een logo wat paste bij die tijd, maar om verschillende redenen zijn wij al langer bezig met een aangepast logo. Zo hadden wij een paar jaar geleden het voornemen om te fuseren met de St. Anna Zorggroep en bij een gefuseerde organisatie hoort een gezamenlijke naam en logo. Daarnaast is anderhalf jaar geleden besloten dat de moedermerken van de Santeon ziekenhuizen worden voorzien van de zin ‘een santeon ziekenhuis’ in het logo. Op dat moment stond het Catharina aan de vooravond van de fusie met het St. Anna werd dus aan de Santeon toevoeging in de uitwerking (vormgeving en verhoudingen) weinig aandacht besteed. Uiteindelijk ging de fusie niet door, en kwam er dus ook geen aangepast logo.

Klaar voor de toekomst

We ontwikkelden toen onze Veranderagenda voor de Toekomst, waarmee we de komende jaren verder bouwen aan ons mooie ziekenhuis. Een logisch moment om te kijken of we de vormgeving en verhoudingen hieraan konden verbinden. Daarom krijgt in ons aangepaste logo de mens in het ronde beeldmerk een meer centrale rol en door de verschillende ringen komt de netwerkorganisatie veel meer tot uitdrukking. Ook is er meer kleur gebruikt. De grijze kleur in het logo is vervangen door wat meer paars, want paars symboliseert warmte en leven en zorgt voor een goede balans met het lichtblauwe wat staat voor expertise en kennis. Dit logo is een natuurlijke opvolging van het vorige logo: de naam en het ronde beeldmerk zijn nog steeds duidelijk aanwezig, nu met een aangepaste en moderne uitstraling.

Wat ga je merken?

Vanaf vandaag, 1 oktober 2019, zie je geleidelijk op steeds meer plekken in het ziekenhuis het aangepaste logo. Langzaamaan worden alle ‘oude’ logo’s vervangen. Het uitgangspunt is dat we deze overgang zonder kosten en verspilling doorlopen. Zo maken we briefpapier met het ‘oude’ logo op voordat we nieuwe bestellen, houden we uniformen met het ‘oude’ logo tot er nieuwe bestellingen nodig zijn en vervangen we de naam ‘Catharina Ziekenhuis’ op ons pand niet. Er zijn dus gedurende een langere tijd twee verschillende logo’s in het ziekenhuis te zien.