Kort
nieuws

29 juni:
zomerborrel met alle collega’s

Met een heerlijke zomerse vibe de zomervakantie inluiden, dat gaan wij met alle collega’s doen op zaterdag 29 juni tussen 16.00 en 21.00 uur. De tuin van het Evoluon is dan namelijk ingericht als festivalterrein voor de Catharina Summerlounge! Iedereen die in het Catharina Ziekenhuis werkt is uitgenodigd en de persoonlijke uitnodiging is naar de Catharina mail verstuurd. Tijdens de Catharina Summerlounge maakt een fotograaf sfeerfoto’s voor intern gebruik.


Geen uitnodiging ontvangen? Meld je dan aan via www.catharinasummerlounge.nl dit kan tot vrijdag 21 juni!

Quizzen maar!
Wat hoor jij?

Was je na de Grote Catharina Dorpsquiz (van ons jubileumfeest) nog niet klaar met quizzen? Dan hebben wij deze rubriek voor je! In iedere Ons Cathrien vind je een prijsvraag. Deze keer is het een geluidsfragment van iets wat je in het ziekenhuis hoort. Het kan van alles zijn, het is overal te horen. Luister hier naar het fragment en raad het geluid!


Mail jouw antwoord naar onscathrien@catharinaziekenhuis.nl. De collega die als eerste het antwoord goed heeft, wint een tegoedbon voor een broodje in het personeelsrestaurant.


Succes met quizzen!

Een bloemetje voor een collega

De afdeling Nierziekten is begin dit jaar gestart met het uitreiken van bloemetjes aan collega’s als blijk van waardering. Dit idee kwam voort uit het vitaliteitsprogramma van de afdeling. Bij ieder plenair overleg (ongeveer vijf keer per jaar) nomineren zij een paar medewerkers. Dit kan om allerlei redenen zijn, bijvoorbeeld een paar jaar achter elkaar 0 dagen verzuim, een project wat goed is afgerond, iemand die flexibel is en altijd makkelijk diensten ruilt, iemand die meedenkt, of ‘gewoon’ een collega met veel oog voor gastvrijheid. Inmiddels worden collega’s ook genomineerd door andere collega’s.


In juni werden weer een paar boeketten uitgereikt, onder andere aan Eva Kaptheijns – Goossens (dialyseverpleegkundige). Eva reageerde verbaasd en was blij verrast! Antoinette van Noorwegen, een van de collega’s die haar genomineerde, legde uit waarom Eva deze waardering heeft verdiend en reikte het bloemetje uit.


Op naar de volgende nominatie, alle collega’s zijn enthousiast!

We hebben gewonnen:
Zinnige Zorg Award 2019!

Dinsdagavond 4 juni werd bekend dat wij de Zinnige Zorg Award 2019 hebben gewonnen! Wij waren genomineerd voor het project Care4Stoma. “Ik ben ontzettend trots op het hele team, alle verpleegkundigen en stomaverpleegkundigen. Ze hebben er zo hard voor gewerkt", aldus chirurg Johanne Bloemen. Met het geldbedrag van €10.000 wordt het zorgprogramma verder ontwikkeld in het voordeel van de stomadrager. Het Albert Schweitzer Ziekenhuis met het initiatief 'Zorg aan huis voor patiënt met kanker' sleepte de zilveren award in de wacht. De bronzen award was voor het Radboudumc met het initiatief 'Geen algehele narcose meer nodig voor angstige patiënten'. Wil je meer weten over het initiatief? Lees dan het persbericht op onze website.

Mede namens de medewerkers van het Catharina Kanker Instituut bedankt voor het stemmen!

Heb jij het jaaroverzicht gelezen?

Wij kijken tevreden terug op 2018. Een jaar waarin veel lopende zaken afgerond zijn en nieuwe plannen zijn gemaakt voor de toekomst. Trots en dankbaar presenteren wij daarom ons publieke jaaroverzicht 2018.


Het afgelopen jaar stond voor een groot gedeelte in het teken van implementatie van het nieuwe Elektronische Patiënten Dossier (EPD). Ruim twee jaar is er door meer dan 900 medewerkers hard gewerkt om het systeem in te richten. Eind 2018 ging het EPD live. Het patiëntportaal MijnCatharina ging ook live. Met MijnCatharina kunnen patiënten met een verwijzing onder andere zelf een afspraak plannen, een vraag stellen aan hun zorgverlener en uitslagen bekijken.


Halverwege 2018 is Veranderagenda voor de Toekomst gelanceerd: ’Het nieuwe samenspel’. Een agenda met strategische onderwerpen waar het Catharina Ziekenhuis zich de komende jaren op richt. Daarbij zijn veilige en waardegedreven patiëntenzorg, opleiding en onderwijs, alsmede wetenschappelijk onderzoek de basis. Het streven is om de patiënt die zorg te leveren die op dat moment de meeste waarde oplevert. Hoe? Door dit ‘samen te beslissen’. Om dit te bereiken wordt er gewerkt middels het Value Based Health Care principe.


Nog een grote mijlpaal was de afronding van het SLIM FIT programma. Hierbij was het doel om in drie jaar tijd (2016, 2017 en 2018) de kostenbasis structureel met minimaal €24 miljoen te verlagen. In oktober werd de €24 miljoen bereikt door 288 verschillende besparingsplannen die waren ingeboekt.


Benieuwd naar meer grote mijlpalen? Lees dan het online publieke jaaroverzicht!

De juiste patiënt op het juiste bed

Slim omgaan met de capaciteit, de mensen én de bedden. Dat is nodig om nu en in de toekomst nog betere zorg te bieden aan onze patiënten. Maar hoe doen we dat? We geven een voorbeeld.


Het ziekenhuis wordt steeds ‘slimmer’ ingericht. Denk aan de start van het planbureau. “De volgende stap is om naar de optimale inrichting van de kliniek te kijken”, vertelt afdelingsmanager Yvonne Vaessen. “We hebben opnieuw nagedacht over de vraag welke patiëntengroepen logisch bij elkaar op de verpleegafdeling horen te liggen. Vervolgens keken we naar hoeveel bedden iedere verpleegafdeling nodig heeft om de juiste patiënt op het juiste bed te kunnen opnemen. De laatste stap in dit proces is de afdelingen met het aantal benodigde bedden goed te plaatsen in het gebouw. Dan kijk je bijvoorbeeld naar welke specialismen het beste naast elkaar kunnen liggen. Je kunt hierbij verschillende invalshoeken kiezen qua samenwerken en gaat als het ware in de kliniek krachten bundelen waar het kan”.


Een beddencoördinator is dagelijks bezig om alle spoedpatiënten op de juiste plek in het ziekenhuis te krijgen. “Het is iedere dag weer een puzzel. De instroom van patiënten komt vanuit de polikliniek en de Spoedeisende Hulp. Je wilt patiënten het liefst op de eigen afdeling leggen. Als dat niet kan, kijken we naar het beste alternatief”, legt beddencoördinator Bart Ugen uit. “Hoe logischer het huis is ingericht, des te makkelijker wordt deze klus. Beter rekening houden met elkaar, dat is het sleutelwoord.”