Eigen baas

bij een intern
uitzendbureau

Een kopje koffie met de
polikliniekassistenten
van het Flexbureau

Overal waar ze komen worden ze met open armen ontvangen: de polikliniekassistenten uit de pool van het Flexbureau. De pilot met de pool is een succes, inmiddels zitten er ruim twintig collega’s in. Tijd voor een kopje koffie met drie polikliniekassistenten van het Flexbureau: Karin Stokman, Janneke Corben en Dilan Gurken.

Je werkdagen flexibel in kunnen delen, ervaring opdoen bij verschillende specialismen, een goede combinatie van werken en leren: iedere polikliniekassistent in de pool heeft een eigen reden om te werken via het Flexbureau. “Het is een soort intern uitzendbureau. Vanuit het bureau kun je naar alle poli’s in het ziekenhuis uitgezonden worden. Zo maak je van alles mee”, vertelt Janneke Corben.

Haar collega Karin Stokman vult aan: “Ik werk nu bijvoorbeeld bij de polikliniek Neurologie. Dat is één van de poli’s die deelneemt aan de pilot om het patiëntenportaal MijnCatharina nog beter op te nemen in onze dienstverlening.” Janneke: “Door iedere keer weer in een andere keuken kijken, doe ik veel ervaring op. Iedere poli heeft een eigen werkwijze en sfeer en dat is leuk om te zien.”

Werken en leren

Dilan Gurken werkte eerst als stagiaire toen de pilot met de flexpool voor polikliniekassistenten ontstond. Ze heeft de afgelopen drie jaar op veel poli’s gewerkt. “Dit werk bevalt mij enorm goed. Het is nu voor mij een ideale mogelijkheid om werken en leren te combineren. Ik studeer voor praktijkondersteuner en daarna wil ik medische hulpverlening gaan doen.”

Flexibel inzetbaar

En hoewel het werk soms hectisch is, biedt het flexen veel voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld, in overleg met het Flexbureau, je eigen werkdagen indelen. Dilan: “En er is altijd voldoende werk. Het is heel dynamisch en je krijgt er veel energie van.” Karin: “Als flexer, het woord zegt het al, ben je flexibel en eigen baas. Op deze wijze kan ik mijn werk als massagetherapeut combineren met een baan in een team.”

Karin: “Als flexer kan ik mijn werk als massagetherapeut

combineren met een baan in een team.”

Kennisdeler

De polikliniekassistenten spelen ook een belangrijke rol in het verbeteren van de werkprocessen. Janneke: ”Je kunt verschillende werkwijzen aankaarten en verbeteringen die je hebt gezien op de ene afdeling aangeven op de andere afdeling. De manier waarop je communiceert, bepaalt of nieuwe ideeën goed ontvangen worden: ‘c’est le tone qui fait la musique’. Je bent als polikliniekassistent een mooie kennisdeler, een kruisbestuiver. Wij kunnen helpen om de kwaliteit en uniformiteit te verbeteren op de poli’s.”

Aandacht voor mens

Over de organisatie van het Flexbureau niets dan lof. Janneke: “Zij doen goed hun best voor ons. Wij hebben ook gewoon een jaargesprek, je hoort er helemaal bij. Ze voelen goed aan waar ze iemand plaatsen. Dat gaat ook op een hele prettige manier. Wanneer je bij een poli nieuw begint, krijg je een app’je om je succes te wensen. Ze hebben echt aandacht voor de mens.” Soms val je als polikliniekassistent van het Flexbureau volgens Dilan midden in de hectiek. Maar ook dat heeft een mooie kant: “Op iedere afdeling wordt je met open armen ontvangen.”

Waarom een polikliniekpool?

Het Flexbureau is in 2018 in pilotvorm gestart met de inzet van polikliniekassistenten. Inmiddels is de ‘pool’ gegroeid van drie naar twintig enthousiaste polikliniekassistenten. Het is goed om te zien dat afdelingen de polikliniekassistenten volop inzetten ter vervanging van onder andere verlof en verzuim. De polikliniekassistenten krijgen op deze manier binnen het Flexbureau de kans om diverse afdelingen te leren kennen en te ontdekken waar hun ambities liggen. Daarnaast behouden we op deze manier op de afdelingen de kennis én kwaliteit van polikliniekassistenten, ook tijdens (langdurige) afwezigheid van collega’s.