Een kijkje bij Sterk in je Werk

Om Sterk in je Werk te zijn en blijven, is het nodig dat jij je bewust bent van wat je kan en wat je wilt in je werk. Daarbij hoort: bijblijven in je vak, nieuwe vaardigheden oefenen en goed voor jezelf zorgen. Ook als je nu met plezier aan het werkt bent, is het goed om minimaal één keer per jaar iets te doen wat nieuw en/of spannend voor je is. Door af en toe uit je comfortzone te stappen of wat nieuws te leren, ontdek je dat je meer in je mars hebt dan je denkt en leer je gebruik te maken van nieuwe kennis en vaardigheden. Doe je mee?

Hieronder staat een overzicht van de Sterk in je Werk activiteiten die wij aanbieden aan alle medewerkers.

Training ‘Fit en slank in acht weken’


Met deze training leer je om gezond om te gaan met je leefstijl. Je wordt bewust van je huidige eet- en leefpatroon en leert dit te optimaliseren. Het resultaat: een fittere en gezondere leefstijl. Het is geen dieet dat bepaalt wat je moet eten, maar hoeveel je mag eten. Belangrijk is het creëren van inzicht in alle consumptiemomenten van de huidige cultuur en welvaart en vooral ook in je eigen gedrag en gewoontes. Makkelijk te onthouden, makkelijk toepasbaar en zonder hongergevoel.

Wanneer: dinsdag 17 november van 12.30 tot 13.30 uur

Waar: Catharina Ziekenhuis

Aanmelden: via opleiding zoeken op ‘beeldscherm’

Workshop ‘Gezond zitten en bewegen achter je beeldscherm’


Wat zijn de risico’s van langdurig zitten en een ongunstige werkplekinrichting? Daar leer je op een interactieve manier meer over! Na deze workshop ben je in staat om je werkplek goed in te richten en maximaal te profiteren van actief en bewegend zitten. De fysieke belasting van je werk wordt verlaagd en dat zorgt niet alleen voor minder uitval, maar je kunt je werk ook langer volhouden en gaat minder vermoeid naar huis.

Wanneer: dinsdag 17 november van 12.30 tot 13.30 uur

Waar: Catharina Ziekenhuis

Workshop ‘Fit door de overgang’


De overgang staat in de top drie van stressgebeurtenissen in het leven van een vrouw en haar omgeving. Als vrouw kun je allerlei ongemakken ervaren, zoals een stijgende bloeddruk, opvliegers en nachtzweten. En er zijn meer klachten die gerelateerd kunnen worden aan de overgang. In deze workshop krijg je informatie en tips over de veranderingen in je lichaam, de oorzaak ervan, maar ook tips hoe je zelf klachten kunt verminderen.

Wanneer: donderdag 10 september van 17.30 tot 20.00 uur

Waar: Catharina Ziekenhuis

Aanmelden: via opleiding zoeken op ‘overgang’

Outdoor training


Samen bewegen op een ontspannen manier en voor elk niveau. Een uur sporten na werktijd zorgt ervoor dat je jezelf na een dag werken weer op kunt laden en nieuwe energie krijgt. De training wordt gegeven door diabetesverpleegkundige Annette en dialyseverpleegkundige Casper.

Wanneer: elke dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur (laatste les voor de zomervakantie: 30 juni, eerste les na de zomervakantie: 25 augustus).

Waar: In het parkje aan de Boostenweg in Eindhoven (naast ons ziekenhuis) Aanmelden: via opleiding zoeken op ‘outdoor’

Workshop ‘Mediteren kun je leren’


Wat is meditatie? Hoe kun je het toepassen in het dagelijks leven? En waarom zou je dit willen? Mediteren kun je leren! Een zen-monnik die werkzaam is in het ziekenhuis legt het je uit. De workshop bestaat uit drie bijeenkomsten.

Wanneer: 10 september, 24 september en 18 oktober van 15.45 tot 17.00 uur

Waar: Catharina Ziekenhuis Aanmelden: via opleiding zoeken op ‘mediteren’

Trainingen GoodHabitz


GoodHabitz is de online opleider van Nederland. Ook wij bieden een trainingsaanbod aan met meer dan 100 online trainingen. De trainingen zijn toegankelijk voor alle medewerkers van ons ziekenhuis en onbeperkt beschikbaar op elk gewenst tijdstip en vanaf elke computer of tablet. Leer bijvoorbeeld meer over doelgericht werken, de kracht van falen, design thinking, productiever en creatiever werken met een opgeruimd hoofd en het vergroten van je geluksgevoel. Vind je het moeilijk om te kiezen of wil je persoonlijk advies over welke training het beste bij jou past? Doe dan de GoodScan en ontdek welke trainingen jou op het lijf zijn geschreven!

Inzicht in je veerkracht, privé-werk balans en leefstijl via webtests


Via de Santeon Sterk in je Werk portal kun je korte tests invullen om inzicht te krijgen in jouw eigen vitaliteit en gezondheid. Santeon vindt het namelijk belangrijk dat je Sterk in je Werk bent. Als je de tests hebt ingevuld ontvang je meteen een persoonlijk adviesrapport met tips en adviezen. Zo kun je zelf stappen zetten om waar nodig te verbeteren. In dit rapport verwijzen we je ook door naar informatieve sites, mocht je meer over het onderwerp willen weten. Succes!

De Sterk in je Werk scan


Hoe vitaal, bekwaam en gemotiveerd ben jij? De Sterk in je Werk scan geeft inzicht in jouw duurzame inzetbaarheid, helpt je bij het opstellen van een persoonlijk actieplan en geeft je een overzicht van de mogelijke ondersteuning. Hoe? Door het beantwoorden van stellingen en vragen over de thema’s vitaal, bekwaam en gemotiveerd.

Maatwerktrajecten (voor teams)


Heb jij ideeën over hoe jouw team (nog) vitaler kan worden of wil je het werkplezier verhogen? Of heb je andere ideeën op het gebied van duurzame inzetbaarheid en wil je hiermee aan de slag? Dan is het een goed idee om te kijken naar wat een Sterk in je Werk programma op maat voor jullie team of afdeling kan betekenen. Vanuit Sterk in je Werk denken we graag met je mee over passende en haalbare activiteiten binnen jouw afdeling. Uitgangspunt is om aan te sluiten bij wat er bij jou op de afdeling speelt.

Wanneer: in overleg
Waar: Catharina Ziekenhuis
Aanmelden: via de HR-adviseur van je afdeling

Workshop: Koerskaart, van werkdruk naar werkplezier (voor teams)


Kom er met deze koerskaart achter hoe je goed, gezond en met plezier kan blijven werken. Deze kaart helpt teams bij het in dialoog gaan over werkstress en werkplezier. Na het spelen van deze koerskaart weten jullie beter wat jullie als team nodig hebben om plezierig te werken.

Wanneer: in overleg
Waar: Catharina Ziekenhuis
Aanmelden: via de HR-adviseur van je afdeling

Workshop: Koerskaart, bepaal je koers (voor teams)


Hoe duurzaam inzetbaar is jouw team? En praten jullie daar met elkaar over? In de workshop ‘Bepaal je Koers’ ga je in een interactieve werkvorm, de zogenaamde koerskaart, met je team in gesprek over ieders duurzame inzetbaarheid. Deze workshop duurt 2,5 uur en levert vooral veel bewustwording op.

Wanneer: in overleg

Waar: Catharina Ziekenhuis

Aanmelden: via de HR-adviseur van je afdeling

Meer weten over Sterk in je Werk? Of wil je ambassadeur worden?

Op de intranetpagina van Sterk in je Werk staat alle informatie! Je kunt de pagina bekijken via homepage > medewerkers > sterk in je werk.

Sta jij helemaal achter de Sterk in je Werk gedachte? Draag jij deze gedachte in het dagelijks leven al onbewust uit? Dan is de rol van ambassadeur iets voor jou! Als ambassadeur zijn verschillende rollen mogelijk. Net wat bij je past. Mail voor meer informatie.